ГДБОП извършва широкообхватен контрол на обекти за съхранение и разпространение

...
 ГДБОП извършва широкообхватен контрол на обекти за съхранение и разпространение
Коментари Харесай

Масови проверки заради злоупотреби с горива

 ГДБОП прави широкообхватен надзор на обекти за предпазване и разпространяване на горива , ситуирани на територията на областите Варна, Бургас, София, Пловдив, Враца и Добрич, заяви Министерство на вътрешните работи.

Специализираните инспекции са ориентирани към противопоставяне на данъчни и митнически нарушавания и закононарушения, нелегално разпространяване на горива , осъществявано посредством манипулиране на софтуера на фискалните устройства на бензиностанциите, както и недопускане реализирането на пазара на автомобилни горива, които не подхождат на одобрените стандарти.

Действията са подхванати по самодейност на ДАНС след открито рисково държание на търговски сдружения .

До момента от структури на Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Националната организация за приходите, Агенция „ Митници “ и  Държавната организация за метрологичен и механически контрол е сбъднат надзор на 19 обекта.

Установени са нарушавания на Закона за измерванията, на данъчното законодателство и на условията за пожарна сигурност. Взети са проби от популяризираните енергийни артикули, които следва да бъдат подложени на лабораторно изпитване.

Контролните дейности на екипите не престават и в петък, като ще обзет областите Бургас и Добрич.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР